ledere ALNO keuken kan optimaal aangepast worden aan iedere lichaamslengte. Zo kunt u de hoogte van werkvlakken in uw keuken traploos tot op de milimeter nauwkeurig bepalen - ergonomisch ideaal en precies zoals het voor u persoonlijk het comfortabelst is. Om op elk moment uw rug te sparen, of u nu aan het voorbereiden, aan het koken of aan het afwassen bent.
Een belangrijk planningsthema is de werkhoogte. Deze moet op uw lichaamshoogte worden afgestemd. ALNO maakt dit mogelijk door vier verschillende standaardsokkelhoogtes en diverse onderkasthoogtes. Bovendien zijn binnen een kastenrij hoogteverschillen ergonomisch zinvol. De ALNO onderkasten zijn gebaseerd op een 13-cm-raster-concept en zijn zowel verkrijgbaar in vijf als in zes rasterhoogtes, respectievelijk voor het verzonken kookgedeelte en voor het voorbereiden en afwassen. De ideale nishoogte bedraagt 48 cm.

Hecht u belang aan korte werkbladen en korte afstanden? Dan wordt de vaatwasser bijvoorbeeld best naast de servieskast geplaatst. Hoog ingebouwde elektrische toestellen sparen uw rug en ook de opbergruimte moet praktisch toegankelijk zijn: in de onderkasten zijn de lades en andere uittrekelementen volledig uittrekbaar waardoor ook de achterste hoeken gemakkelijk bereikbaar zijn. Bij bovenkasten met vouw-, lift- of klapdeuren loopt u geen gevaar uw hoofd te stoten wanneer deze open staan.
X
hg/73_nl.png