Moderne keukenplanning wil zeggen: creative, individuele en onconventionele vormgevingsmogelijkheden gebruiken, om een zo efficiënt mogelijk gebruik van de ruimte te realiseren. Er zijn verschillende keukenvormen, die afhandelijk van de grootte en plattegrond van de ruimte beantwoorden aan de principes van de zogenaamde werkdriehoek als comfortabele plaatsing van spoelbak, koelkast en fornuis en altijd zowel zinvolle als praktische oplossingen voorstellen.
De keuken in één deel is geschikt voor ruimten met slechts één wand. Door naar voren getrokken werkgedeelten en diepere onderkasten kunnen hier heel gemakkelijk meer werkvlakken en opbergruimte worden gerealiseerd.
De keuken in twee delen benut de beschikbare ruimte het best. Een afstand van minstens 1,20 meter tussen de beide keukenrijen maakt de vrije toegang tot de onderkasten mogelijk.
De L-vormige keuken kan veelzijdig worden gebruikt. In grotere ruimten blijft er zelfs plaats over voor een eettafel. Draaibare kastuitvoeringen voor hoekkasten creëren opbergruimte tot in de laatste hoek.
De U-vormige keuken is veilig en functioneel. Ze is geschikt voor grote en kleine ruimten en biedt een maximum aan comfortabele werkvlakken en ruime oplossingen voor opbergruimte.
De eilandkeuken is ideaal voor grote en ook open ruimten. Hier vormt het kookeiland een apart werkvlak, maar laat de keuken echter toch breed en luchtig lijken.
hg/75.jpg